CTE είναι μέρος των αθλημάτων μάχης. Στην πραγματικότητα, η ασθένεια, η οποία ονομαζόταν Dementia Pugilistica (δηλαδή “Punch Drunk”) έχει την προέλευσή της να επιστρέψει στην πυγμαχία.

Το MMA δεν είναι ανοσοποιητικό από το CTE. Είναι ένας πραγματικός κίνδυνος. Αρκετοί αθλητές πιθανόν να έχουν την ασθένεια με μαχητές όπως ο Gary Goodridge που διαγνώστηκαν με CTE και να είναι φωνητικά για τις πραγματικότητες του. Παρά την υψηλή πιθανότητα ότι πολλοί αθλητές MMA έχουν CTE είναι μια διάγνωση που δεν μπορεί να γίνει οριστικά μέχρι το θάνατο ως μελέτη του εγκεφαλικού ιστού απαιτείται.

Τώρα, αναφέρει η Boston Globe, η MMA έχει την πρώτη του αποδεδειγμένη περίπτωση CTE.

Ο πρώην μαχητής του Bellator, Jordan Parsons, ο οποίος σκοτώθηκε πρόσφατα σε σύγκρουση πεζών/οχημάτων, έχει διαγνωστεί με CTE μετά τη σφαγή.

Το Globe αναφέρει ως εξής:

Τώρα, έξι μήνες μετά τον εντυπωσιασμένο και σκοτώθηκε ως πεζός από έναν υποτιθέμενο μεθυσμένο οδηγό, ο Parsons είναι ο πρώτος μαχητής της βιομηχανίας MMA πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει διαγνωστεί δημόσια ότι έχει διαγνωστεί με την εκφυλιστική εγκεφαλική νόσο γνωστή ως χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια ( CTE)

Η διάγνωση αποκαλύφθηκε στον πλανήτη από τον Dr. Bennet Omalu, ιατροδικαστή που ανακάλυψε για πρώτη φορά το CTE σε έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή (το 2003) και έναν επαγγελματία παλαιστή (2007).

Ο Omalu προμηθεύει τα ακόλουθα γειωμένα και νηφάλια σχόλια “ως επιστήμονας, ιατρός και πρόσωπο πίστης, ζητώ από όλους τους αθλητικούς να συναντηθούν και να εντοπίσουν τα προβλήματα και να βρουν λύσεις”

Οι αθλητικοί αθλητές της Combat πρέπει να συμμετέχουν μόνο με ενημερωμένη συγκατάθεση των πραγματικών κινδύνων του αθλήματος. Σχόλια που καλούν το MMA “Το ασφαλέστερο άθλημα στον κόσμο” δεν ευνοεί. Η ενημερωμένη συγκατάθεση προέρχεται μόνο από την αναγνώριση και την κατανόηση της επιστήμης της CTE και των δεσμών της με οξεία και επαναλαμβανόμενο τραύμα κεφαλής.

Οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουν αυτήν την πραγματικότητα τόσο για να κάνουν ενημερωμένες επιλογές σχετικά με το πότε ένας αθλητής έχει εκτεθεί σε υπερβολικά χιλιόμετρα όσο και όταν εξετάζουμε ζητήματα ασφάλειας όπως το γεγονός ότι τα γάντια, ενώ κάνουν πολύ πιο συναρπαστικές μάχες, κάνουν πολλά για να αυξηθούν την πιθανότητα τραύματος του εγκεφάλου.

Μοιραστείτε αυτό:
Κελάδημα
Facebook

Σαν αυτό:
Σαν φόρτωση …

Σχετίζεται με

Ο Διευθυντής του CTE Center περιγράφει τη σύνδεση της νόσου με το Mmadecember 9, 2016
Τεκμηρίωση CTE σε μικτές πολεμικές τέχνες 14, 2019
Μελέτη – Κίνδυνος CTE από MMA “Δεν πρέπει να υποτιμάται” 9 Φεβρουαρίου 2021in “Μελέτες Ασφαλείας”

Leave a Reply

Your email address will not be published.